×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Vader Douwe Bob overleden

Vader Douwe Bob overleden
28.02.2020 -

Simon Posthuma, de vader van zanger Douwe Bob, is op 81-jarige leeftijd overleden. 'Dames en heren, de grote baas heeft het pand verlaten,' schrijft de singer-songwriter bij een foto met zijn vader. 'Rust zacht lieve papa.'


Simon Posthuma was een Nederlands ontwerper, muzikant en kunstenaar, die onder andere samenwerkte met The Beatles en The Hollies. Hij was in het verleden een extravagante man binnen de hippiebeweging die als oprichter van het legendarische designersduo The Fool wereldwijd bekend werd met zijn psychedelische ontwerpen van platenhoezen.

In 2012 ging de documentaire Whatever Forever in première op het documentairefestival IDFA. De documentaire was een dubbelportret van Posthuma en zijn zoon Douwe Bob. Voor zijn vader schreef de singer-songwriter het lied Multicolered Angel, dat ten gehore bracht in De beste singer-songwriter van Nederland.

De laatste vijf jaar woonde Simon, die leed aan het korsakovsyndroom, in een verzorgingshuis in Amsterdam.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ladies and gentlemen, the boss has left the building. Rust zacht lieve papa. ❤

Een bericht gedeeld door (@douwebob) op