Vader Brittany Murphy geeft niet op

De lijkschouwer in Los Angeles mag dan geen aanleiding zien tot het heropenen van het onderzoek naar de doodsoorzaak van Brittany Murphy, de vader van de overleden actrice is niet van plan op te geven. Angelo Bertolotti zegt tegen Celebuzz dat hij zal vechten tot het bittere eind om gerechtigheid voor zijn dochter te krijgen.

Uit een nieuwe onderzoek, gefinancierd door Bertolotti, blijkt dat er tien zware metalen in hoge concentraties in het lichaam van Murphy zaten toen ze overleed. 'De resultaten hebben mijn argwaan dat Brittany en Simon zijn vergiftigd, bevestigd. Hun symptomen wezen altijd al in die richting', aldus Angelo.
 
Bertolotti vervolgt: 'De lijkschouwer van Los Angeles heeft de stoffelijk overschotten van Brittany en Simon nooit getest op gifstoffen en weigert dit alsnog te doen. Ik wil dat de lijkschouwer de zaak heropent en eindelijk een goede autopsie verricht. Ik wil ook dat de autoriteiten de doodsoorzaak gaan onderzoeken.'
 
Noodzakelijke stappen 
 
De teleurstelling was dan ook groot toen de lijkschouwer deze week liet weten de zaak niet te heropenen, maar daarmee is de kous niet af voor Angelo. 'Als de lijkschouwer blijft weigeren om te doen wat juist is, dan ben ik van plan om alle noodzakelijke stappen te nemen om gerechtigheid voor Brittany te krijgen. Of dat nou juridische stappen zijn, een onafhankelijke autopsie of het opgraven van de overschotten. We blijven vechten voor de gedegen, volledige autopsie die Brittany nooit heeft gekregen.'
 
Murphy overleed in 2009 op 32-jarige leeftijd aan een hartstilstand. De autopsie wees uit dat ze aan een longontsteking en bloedarmoede leed. Vijf maanden later stierf ook haar man Simon Monjack. Uit het nieuwe onderzoek zou blijken dat de twee vermoedelijk zijn vergiftigd. Door wie is onbekend, alhoewel Bertolotti hierover ook zijn ideeën heeft.