Tweede procesdag Badr Hari

Kickbokser Badr Hari (28) zal vrijdag opnieuw zijn opwachting maken bij de rechtbank in Amsterdam. Naar verwachting zal de rechter het dossier bespreken rond de poging tot doodslag op zakenman Koen Everink tijdens dancefestijn Sensation in juli vorig jaar.

Badr begon vrijdag met de mededeling dat hij 'enorme spijt' heeft.

Donderdag behandelde de rechter de meeste andere punten op de aanklacht tegen Hari. Dit nam slechts korte tijd in beslag omdat Hari zich op zijn zwijgrecht beriep en niets meer wil verklaren.

Het aftuigen van Koen Everink in een skybox van de Amsterdam ArenA is de meest in het oog lopende beschuldiging van justitie aan het adres van de vechtsporter. Everink liep zwaar letsel op. In het vooronderzoek heeft Hari gezegd dat hij de zakenman slechts één klap heeft gegeven.

Het tv-programma Brandpunt Reporter wijdde onlangs een uitzending aan dit incident. De programmamakers bleken over het volledige onderzoeksdossier te beschikken. De rijksrecherche zoekt uit of deze stukken door politie of justitie zijn gelekt. Dat zou gevolgen kunnen hebben voor de strafzaak.

Everink heeft laten weten dat hij het psychisch niet aankan tijdens het proces te getuigen. In eerdere verklaringen wijst hij Hari als een van de schuldigen aan.