Anouk

Twee kandidaten van Anouk onder slachtoffers misbruikschandaal The Voice

Na het schandaal rond het seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland, is de communicatie van RTL jegens Anouk nogal summier, vindt ze. Ze nam het heft in eigen handen en zocht met haar team contact met alle kandidaten die ze onder haar vleugels heeft gehad. “Zo kwam ik erachter dat er ook twee meiden uit mijn teams onder de slachtoffers waren. Erg dat ik daar nooit weet van heb gehad”, zegt ze tegen De Telegraaf

Het hele drama is een “rollercoaster” in haar hoofd, legt de 47-jarige zangeres uit. Juist omdat ze de beschuldigden, onder anderen mede-coach Ali B en muzikaal leider Jeroen Rietbergen, graag mocht. Ze belde meteen met allebei, Jeroen gaf meteen toe dat hij betrokken was en Ali “grapte het een beetje weg”. “Tegelijk denk ik: waarom was dit nodig? Je hebt geld, gaat graag naar Dubai. Huur daar eens per maand een boot met sekswerkers en leef je uit! Dit is net zoiets als een leraar of sportcoach: het kán niet.” 

‘Doe normaal!’ 

En dat is bepaald niet het enige pijnpunt voor Anouk. “Waar ik ook zo kwaad over ben: terwijl mensen dus wisten dat dit aan de hand was, want er was blijkbaar al een officiële berisping geweest, heb ik meegeholpen om meisjes te ronselen voor dat programma. Sommige mensen zeggen: ’Maar die meiden waren al 18 of 19.’ F*ck off! Ik heb een dochter van bijna 17. Die ziet er misschien volwassen uit, maar het is een kind. Doe normaal!” 

’Ma, dit kan toch niet?’

Met haar vier oudste kinderen keek ze naar de uitzending van het online programma BOOS, waarin een aantal slachtoffers uit de doeken deed wat hen overkomen was. Anouk wilde weten hoe haar kinderen zouden reageren op het verhaal. Tot haar opluchting: precies zoals ze ze heeft opgevoed. “Toen mijn kinderen geschokt waren en riepen: ’Ma, dit kan toch niet?’ dacht ik: godzijdank. Zij weten dat ik wantrouwend ben naar mensen.”