×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Tv-discriminatie

26.02.2014 -

Hilversumse omroepbazen lijken met twee maten te meten als het gaat om leeftijden. Presentatrices worden vaak al ruim voor ze de pensioengerechtigde leeftijd hebben van de buis gehaald, terwijl hun mannelijke collega’s zo ongeveer tot in den eeuwigheid kunnen blijven zitten.


Paul Witteman en Mart Smeets zijn nog altijd op tv te zien. Joop van Zijl is ook een goed voorbeeld van iemand die op een zeer lange en succesvolle carrière bij de Publieke Omroep kan terugkijken. Als hij een vrouw was geweest, was dat waarschijnlijk niet gelukt. Kijk naar Margreet Spijker, die binnenkort afscheid moet nemen bij RTL Nieuws. Hoewel RTL ontkende dat een en ander te maken heeft met de leeftijd van de 49-jarige nieuwslezeres, bleek al snel dat zij zou worden vervangen door de 34-jarige Merel Westrik. Collega’s van Margreet steken hun misprijzen over de verjongingsoperatie van de RTL directie niet onder stoelen of banken…

 

Lees meer in de nieuwe Weekend.