TROS maakt songfestivalkandidaat bekend

De TROS maakt op 25 november bekend wie ons land vertegenwoordigt op het Eurovisiesongfestival, volgend jaar mei in de Deense hoofdstad Kopenhagen. De feestelijke onthulling vindt plaats in de Wisseloord Studio's in Hilversum.

 

Of dat betekent dat net als vorig jaar de gebruikelijke voorronde tijdens het Nationaal Songfestival niet doorgaat, wilde een woordvoerster van de omroep dinsdag niet zeggen. Dit jaar zong Anouk namens ons land in het Zweedse Malmö. Ze behaalde voor het eerst in negen jaar de finale met het nummer Birds. Daarin eindigde ze als negende. De Deense zangeres Emmelie de Forest won met het liedje Only Teardrops.

Albert Verlinde zei dinsdag op Q-music dat hij verwacht dat de TROS Ilse DeLange afvaardigt.

TROS-directeur Peter Kuipers zei vorig jaar al dat hij hoopte dat rockzangeres Anouk de weg heeft vrijgemaakt voor andere grote nationale acts om deel te nemen aan het liedjesfestijn. De jaren daarvoor was het volgens hem lastig een artiest te vinden die mee wilde doen aan het Eurovisiesongfestival. Hij wilde toen nog niet zeggen of de omroep het voor 2014 op dezelfde wijze zou aanpakken.

De halve finales van de 59e editie van het songfestival vinden plaats op dinsdag 6 en donderdag 8 mei. De finale staat in de agenda op zaterdag 10 mei.