Ton wil Heleen terug

Ton van Royen is maandagavond bij SBS6 te zien met zijn nieuwe programma Het is wel je kind. Door zijn eigen scheiding met Heleen van Royen weet de presentator maar al te goed waar hij over praat.

"Sommige kinderen hebben door zo’n vechtscheiding psychologische hulp nodig", vertelt Ton in De Telegraaf. "Door alles wat ik zag en hoorde heb ik ook nagedacht over mezelf; hoe ik ten opzichte van mijn kinderen met de scheiding om ben gegaan. Gelukkig zijn Heleen en ik erin geslaagd het in goede banen te leiden. We spreken elkaar geregeld en hebben goed contact met de kinderen. De tijd zal leren hoe het verder gaat tussen ons."

De presentator onthult zijn ex-vrouw alles behalve uit zijn hoofd te hebben gezet. "Het zou heel goed kunnen dat ik over een paar jaar – en ik benadruk: over een paar jaar – een poging ga doen om haar hart opnieuw te veroveren. Niet nu, want alles is nog te vers nadat we vorig jaar januari uit elkaar gingen. Maar over een tijdje… wie weet."

Ton ziet Heleen dan ook de nog altijd als de liefde van zijn leven. "En voor haar ben ik, denk ik, de man van háár leven. Het is alleen tussen ons samen niet gelukt. Dat heeft me een heel rottig gevoel gegeven. Een gevoel van mislukking. Niet alleen voor mezelf maar vooral ook richting onze kinderen. Ik had ze willen besparen dat ze ooit zouden moeten zeggen: mijn ouders zijn gescheiden. Maar het is niet anders."