×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Tommie Christiaan: Zenuwen voor speciale show

17.01.2018 -

Voor musicalacteur Tommie Christiaan is de voorstelling van On Your Feet! die hij woensdagavond speelt een bijzondere. Hij zal voor zijn rol van Emilio Estefan in het zonnetje worden gezet met een speciale persoonlijke première.


Deze persoonlijke première komt ondanks het feit dat hij de rol, die hij om en om deelt met Jim Bakkum, al tientallen keren speelde sinds de musical afgelopen herfst op de planken kwam van het Utrechtse Beatrixtheater. De oorspronkelijke eerste officiële voorstelling werd toen door Bakkum gespeeld.

Woensdagavond zijn vrienden, familie en speciale gasten aanwezig bij de show die het levensverhaal van het Cubaans-Amerikaanse echtpaar Gloria en Emilio Estefan vertelt. Ze werden wereldberoemd met de Miami Sound Machine, een groep die in de jaren tachtig en negentig talrijke wereldhits scoorde. In hun muziek versmolten zij latin- en disco-invloeden tot hun eigen unieke sound, waarmee ze uitermate succesvol waren en meer dan 100 miljoen platen wereldwijd verkochten.

'Ja, ik ben toch best een beetje zenuwachtig voor vanavond, ondanks dat ik al een tijdje hiermee bezig ben en de rol er goed in heb zitten. Het is toch zo'n avond dat je dierbaren, familie en collega's uit de muziekwereld komen kijken, dus ik voel best wat druk', bekent Tommy.

Het is voor Christiaan alweer de tiende musical waarin hij een belangrijke rol speelt: 'En een van de leukste, mag ik wel zeggen. Het is een eerlijke en authentieke show die ik met veel plezier speel en waar ik trots op ben dat ik er onderdeel van uit maak. En het belangrijkste is dat we iedere voorstelling weer het publiek laaiend enthousiast naar huis laten gaan'.

Er was voorafgaand aan de musical enige kritiek omdat de rollen van Latijns-Amerikaanse personages gespeeld worden door Hollandse acteurs. Christiaan werpt de kritiek resoluut van zich af: 'Ik denk dat het gaat om gewoon de beste mensen op de juiste plek te krijgen. Bovendien hebben wij de uitdrukkelijke instemming van Gloria en Emilio Estefan gekregen om deze rollen te mogen invullen, dat smoort wat mij betreft de kritiek'.

Het mooiste compliment kwam volgens Tommie van mensen uit Latijns-Amerika die de show zagen: 'You are our people', was het lovende commentaar volgens de musicalster.