Tom Moore

Veteraan Tom Moore (100) krijgt eretitel van koningin Elizabeth

De wandelende veteraan Thomas Moore heeft op zijn honderdste verjaardag ook een bijzondere titel van koningin Elizabeth gekregen. Hij is door haar benoemd tot de eerste erekolonel van de Army Foundation College. Ook heeft hij een nieuwe medaille ontvangen voor zijn diensten in de Tweede Wereldoorlog. Die was hij verloren.

Ter ere van zijn verjaardag vlogen vliegtuigen van de Britse luchtmacht over zijn huis en wordt Moore overspoeld met felicitaties, onder meer van prins Charles en zijn vrouw Camilla en Sarah Ferguson, de hertogin van York. Ook de Britse premier Boris Johnson, de Britse Royal Marines, het leger en verschillende politiekorpsen feliciteerden de veteraan op Twitter.

30 miljoen pond

Moore kreeg wereldwijd veel bekendheid door zijn actie voor de bestrijding van het coronavirus. Voor zijn verjaardag wilde hij duizend euro ophalen met rondjes wandelen in zijn achtertuin. Die teller staat nu al op ruim 30 miljoen pond.

Hit

Kort na het wandelen scoorde Moore als oudste mens in Engeland een nummer 1-hit met het nummer You’ll Never Walk Alone. Alle opbrengsten daarvan gingen ook naar het goede doel.

Liever niet de deur uit? Lees de nieuwste editie van Weekend op je smartphone, tablet of computer en blijf op de hoogte van alle showbizznieuwtjes! 

LEES OOK:
BROER HARRY SLINGER OVERLEDEN: ‘WE HEBBEN GEEN AFSCHEID KUNNEN NEMEN’
BZV-GEHEIM ONTHULD: YVON JASPERS STUURT PRIVÉDETECTIVE OP BOEREN AF
CUPIDO SCHIET RAAK BIJ ELISE UIT BOER ZOEKT VROUW!

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen