Tom Hanks heeft diabetes

Tom Hanks heeft in de talkshow van David Letterman onthuld dat hij aan diabetes type 2 lijdt. De 57-jarige Hollywood-acteur vertelde al twintig jaar de symptomen te ervaren, maar kreeg pas recent de diagnose van zijn dokter te horen.

 

Diabetes type 2 is de meest voorkomende soort diabetes. Het lichaam is dan niet in staat de bloedsuiker goed te regelen. Andere beroemdheden die dezelfde ziekte onder de leden hebben zijn actrice Halle Berry, soulzangeres Patti Labelle, acteur en komiek Drew Carey en zangeres Chaka Khan.

Hanks vertelde over zijn diabetes nadat de talkshowhost een opmerking had gemaakt over zijn gewicht en had gezegd dat hij slanker leek. Tom blijkt zijn diabetes onder controle te houden met een streng dieet.

Kapitein

Tom moest tijdens zijn acteercarrière regelmatig afvallen voor diverse rollen. In oktober is hij weer op het witte doek te zien in de film Captain Philips. Voor de rol van kapitein wordt hij al getipt voor de Oscars.

De film Captain Phillips vertelt het waargebeurde verhaal over kapitein Richard Phillips, die in 2009 door Somalische piraten werd ontvoerd nadat zijn schip was gekaapt. Hij kon uiteindelijk door de marine gered worden.