×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Toch geen ‘nieuwe’ muziek van Prince

20.04.2017 -

Er komt vrijdag toch geen 'nieuwe' muziek uit van Prince. Dat heeft de rechtbank bepaald, zo schrijft TMZ.


Op de eerste sterfdag van Prince zou de EP Deliverance uitkomen, samengesteld en gemixt door Prince' vaste studiopartner George Ian Boxill. Hij nam de nummers samen met de zanger op tussen 2006 en 2008. De rechter heeft nu bepaald dat Boxill geen rechten heeft om de muziek uit te brengen voor publiek. Hij refereerde hierbij aan een vertrouwelijke overeenkomst getekend door Boxill en Prince in 2006. Hierin staat dat alle opnames exclusief eigendom van Prince bleven en dat Boxill er nooit iets mee mag doen.

De erven van de overleden popster stapten deze week naar de rechter om te voorkomen dat Boxill ongevraagd nummers uit zou brengen. Hij moet nu alle opnames overdragen aan de nabestaanden van Prince. Het verbod van de rechtbank geldt tot 3 mei, daarna wordt de kwestie opnieuw behandeld.

Woensdagnacht was het titelnummer Deliverance al beschikbaar via iTunes en Apple Music, maar dit is inmiddels verwijderd.