×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Toch geen Marco Bakkerstraat in Beverwijk?

26.03.2018 -

De Vereniging Verkeersslachtoffers keurt het besluit van Beverwijk af om een straat naar Marco Bakker te vernoemen. De vereniging vindt het ongepast dat de zanger wordt geƫerd met een straat.


Op 31 oktober 1997 veroorzaakte Bakker op het parkeerdek van de Amsterdam ArenA een dodelijk ongeluk, waarbij een 38-jarige vrouw om het leven kwam. Hij had te veel drank op en reed te hard. Bakker werd hier in juni 1998 voor veroordeeld. Een woordvoerder van de vereniging noemt het vernoemen van de straat een schoffering van de nabestaanden.

De zanger vierde vrijdagavond zijn tachtigste verjaardag met een concert in Beverwijk. Bij die gelegenheid verraste burgemeester Marijn Smit Bakker met een straatnaambord. De Marco Bakkerstraat moet in een nieuwe wijk komen waar de straten zijn vernoemd naar bekende Beverwijkse artiesten.