×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Toch Elfstedenkruisje voor Maarten van der Weijden

Toch Elfstedenkruisje voor Maarten van der Weijden
27.06.2019 -

Zwemmer Maarten van der Weijden heeft na zijn Elfstedenzwemtocht toch een echt Elfstedenkruisje ontvangen. Niet van de organisatie van de bijna 200 kilometer lange schaatstocht door Friesland, maar van Cees, deelnemer aan de schaatstocht van 1986. Van der Weijden is ongelofelijk blij met de gift. 'Wow wat enorm bijzonder. Met de post ontving ik een echt Elfstedenkruisje. Omdat ik het kruisje meer zou verdienen dan hij' #dewereldismooi', liet Van der Weijden weten via Twitter.


De voorzitter van de Koninklijke Vereniging de Friesche Elf Steden, de organisatie van de 200 kilometer lange schaatstocht, zei eerder dat het kruisje alleen bedoeld is voor leden die de tocht op schaatsen volbrengen. ‘We hebben veel waardering voor wat hij doet en vinden het prachtig en knap. Maar we kúnnen gewoon geen uitzondering voor hem maken. We hebben hier geen kruisje voor en dat kan ook niet, want het kruisje is voor mensen die de tocht geschaatst hebben. Punt’, aldus Immie Jonkman tegen Omroep Fryslân.

Met zijn Elfstedenzwemtocht zamelde Van der Weijden geld in voor kankeronderzoek. Maandagavond kwam hij in Leeuwarden over de finish na een zwemtocht van 195 kilometer door Friesland.