×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Titanic-regisseur komt met documentaire

26.07.2017 -

Twintig jaar na zijn hitfilm Titanic maakt James Cameron voor National Geographic een documentaire over het gezonken schip. De regisseur gaat in Titanic: 20th Anniversary na of hij het bij het maken van de film op alle fronten bij het rechte eind had.


“Toen ik Titanic schreef en ging regisseren, wilde ik het tot op het detail nauwkeurig brengen, zoveel als ik kon. Elk schrijnend moment uit de laatste uren moest kloppen, uit respect voor de mensen die bij de ramp het leven lieten”, vertelde hij dinsdag bij een presentatie van de zender waar hij via satelliet sprak vanaf de set van Avatar.

“Maar had ik het echt allemaal goed? Nu, met National Geographic en de resultaten van research van de afgelopen twintig jaar, ga ik dat opnieuw evalueren”, aldus de 62-jarige Amerikaan. “Ik hoop dat ik met het maken van deze docu die vraag eindelijk kan antwoorden en het voor mezelf kan afsluiten.”

Titanic: 20th Anniversary wordt in december uitgezonden in 171 landen.