Tineke: ’Voorlopig zit ik nog wel thuis’

Nadat Tineke de Nooij werd getroffen door een aangezichtsverlamming had ze zelf de hoop snel weer aan het werk te kunnen. Die hoop heeft ze in inmiddels opgegeven.

“Dit duurt nog wel even. Ik hoop dat ik snel weer op de been ben, maar deze ziekte kan maandenlang aanhouden," vertelt Tineke via de mail aan Weekend. Praten gaat namelijk nauwelijks door de verlammming. Snel weer aan de slag gaan bij MAX Radio om haar programma te hervatten, zit er dan ook niet in. Ze ligt nog heel veel in bed, mede door de vele pijnstillers die ze slikt. ’Voorlopig zit ik nog wel thuis,’ laat ze weten.

Tineke kreeg tijdens een cruise die ze maakte steeds meer pijn. Vanaf het begin van de reis had Tineke al hoofdpijn. Die ging gepaard met iedere 15 seconden een pijnscheut. De 74-jarige Tineke voelde zich steeds slechter worden. ’Toen ik weer thuis was, merkte ik ineens dat, toen ik een slok koffie nam, die gelijk over mijn kin liep. Ik keek in de spiegel en schrok me rot. Mijn rechteroog was helemaal naar binnen gezakt, die hele kant van mijn gezicht opgezet en mijn mond stond scheef,” vertelt ze. Ze belandde in het ziekenhuis en moet dus thuis herstellen.