×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Tineke in de prijzen

20.05.2018 -

Tineke de Nooij krijgt een Ere Reissmicrofoon. De 77-jarige presentatrice krijgt de prestigieuze radioprijs, die slechts zes keer eerder werd uitgereikt, voor haar gehele oeuvre. Dat werd zondagmiddag bekendgemaakt in het radioprogramma De Perstribune.


De Nooij was de eerste vrouwelijke radio-dj bij Radio Veronica. 56 jaar geleden, in 1962, was haar programma Koffietijd met Tineke voor het eerst te horen. Daarna presenteerde ze onder meer de Nationale Hitparade bij de NOS en televisieshow Tineke bij Veronica.

Eerdere winnaars van de Ere Reissmicrofoon zijn Gabri de Wagt, Ischa Meijer, het Metropole Orkest, Henk van Hoorn, het Muziekcentrum van de Omroep en Met het oog op morgen.

Radiostation FunX en de radio1-programma's Vroege Vogels en De Taalstaat kregen te horen dat ze kans maken op een Zilveren Reissmicrofoon. De Ere Reissmicrofoon en de Zilveren Reissmicrofoon worden samen met de Zilveren Nipkowprijs, voor het beste televisieprogramma, op 21 juni uitgereikt in Amsterdam.