Tim Hofman nog onder behandeling vanwege aanval huisjesmelker

BNN-coryfee Tim Hofman is nog steeds onder behandeling voor de aanval van een huisjesmelker anderhalf jaar geleden. Dat vertelde hij woensdagochtend in de radio-uitzending van Frank Dane.

'Ik heb nog steeds twee keer per week fysiotherapie', bevestigde Hofman in de uitzending. In augustus 2017 werd hij bij opnames voor zijn programma #Boos aangevallen door een huisjesmelker. Toen Hofman hem confronteerde met klachten van een huurder, liep het gesprek uit op een handgemeen. De presentator brak zijn kaak, scheurde zijn jukbeen, liep hersenletsel op en kreeg last van een 'whiplash-achtig ding in zijn nek'.

Die laatste verwonding zeurt na anderhalf jaar nog steeds door. 'Mijn nek heeft een flinke klap gehad', aldus Hofman. De presentator meldde dinsdagavond al heel blij te zijn met het kinderpardon dat de coalitie heeft bevestigd. Hofman maakte vorige jaar een beklemmende documentaire waarin hij politici in Den Haag confronteerde met de gevolgen van het in zijn ogen harteloze asielbeleid. Hij liet kindjes onder meer aan VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff vragen wat ze ervan vonden dat zij in hun land van herkomst vermoedelijk zouden sterven.

Jaren van onzekerheid

Hofman is blij dat 630 kinderen na jaren van onzekerheid een verblijfsvergunning krijgen. Hij snapt dat er in de coalitie wisselgeld betaald moest worden voor deze regeling. 'Zo werkt het binnen een coalitie, ik ben het circus de afgelopen maanden steeds beter gaan snappen', legt hij uit. 'Ik heb nog niet alle komma’s gezien en gelezen. Maar het is goed dat er meer geld naar de IND gaat, zodat de procedures sneller en zorgvuldiger kunnen worden doorlopen. Ook dat is winst. Er zijn echt veel meters gemaakt.'

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen