Tim Hofman blij om verblijfsvergunning Nemr

Het 9-jarige Iraakse jongetje Nemr, bekend uit Tim Hofmans documentaire Terug Naar Je Eige Land, heeft alsnog een verblijfsvergunning gekregen. Volgens de woordvoerder van de BNN-presentator is Tim daar 'natuurlijk erg blij mee'. Ook Nemrs ouders en broertje mogen blijven. Het gezin heeft op 1 april bericht gekregen van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

Nemr werd bekend door zijn optreden in de documentaire van Tim. Hij kwam daarin tegenover Haagse politici als Klaas Dijkhoff en Sybrand Buma te staan. Samen met Nemr overhandigde Hofman een bolderkar vol met petities voor een ruimer kinderpardon aan Kamerleden.

Eind januari sloten de coalitiepartijen hier na veel gesteggel een compromis over. De regeling werd afgeschaft, maar bepaalde kinderen krijgen nog een kans. Het gaat om kinderen die zijn afgewezen omdat ze niet of onvoldoende zouden hebben meegewerkt aan de eventuele uitzetting. De Immigratie- en Naturalisatiedienst liet in maart weten dat van 1070 asielkinderen wordt bekeken of ze mogen blijven, of weg moeten.

De advocaat van het gezin roept media op hen met rust te laten. ‘Het gezin is ontzettend dankbaar voor alle steun die ze de afgelopen tijd hebben mogen ontvangen’, aldus de raadsvrouw. ‘Omdat de laatste maanden erg hectisch zijn geweest, verzoekt de familie de media om met rust gelaten te worden.’

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen