Protest

Tienduizenden mensen nemen deel aan protest evenementensector

Tienduizenden mensen lopen en dansen zaterdag door verschillende steden in het land onder de noemer Unmute Us. Ze eisen dat grote evenementen per direct weer door kunnen gaan.

In Amsterdam, waar 15.000 deelnemers werden verwacht, is het zo druk dat de gemeente al heeft opgeroepen niet meer aan te sluiten. Ook in onder meer Utrecht, Groningen, Den Haag en Maastricht zijn duizenden mensen op de been. Ook zijn er op verschillende plekken veel toeschouwers.

In Amsterdam lopen demonstranten een route die begint en eindigt in het Westerpark. De langgerekte stoet is al enige tijd aan het lopen. In Utrecht loopt jong en oud mee. Het gaat onder meer om orkestleden, festivalorganisatoren, mensen die werken in clubs, en mensen die weer willen dansen. Op diverse wagens en borden is te lezen dat mensen het beleid niet meer snappen.

De demonstraties zijn van 14.00 tot 17.00 uur, in in totaal tien steden. Het is de tweede keer dat de evenementensector de straat op gaat, omdat na de eerste protestacties van 21 augustus, toen ruim 70.000 betogers en meer dan 2500 organisaties demonstreerden, een inhoudelijke reactie vanuit de overheid uitbleef.