×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Thierry Baudet presenteert ‘Joling-wet’

4.05.2018 -

Partijleider Thierry Baudet van het Forum voor Democratie heeft vrijdag op Twitter een wetsvoorstel gepresenteerd naar aanleiding van het interview van Gerard Joling in de Playboy. In deze 'tolerantiewet' die Baudet voorstelt staan 'vijf Nederlandse kernwaarden waarmee niet gemarchandeerd mag worden en die ook de islamitische gemeenschap nu moet gaan onderschrijven in dit land'.


De voorman van het Forum voor Democratie reageert hiermee op omstreden uitspraken van zanger Gerard Joling. Deze stelde donderdag in het blad Playboy te verwachten dat er 'binnen nu en drie jaar een burgeroorlog uitbreekt in Nederland. De mensen pikken het niet meer. Het land gaat naar de klote op deze manier'.

Volgens de zanger is dit allemaal de schuld van 'de buitenlanders': 'Het is zo verschrikkelijk dat het land wordt overgenomen door de buitenlanders. We zijn gewoon te laat. We kunnen niet meer terug. En dat is allemaal de schuld van links'. De zanger verwacht dat het komt tot 'een clash tussen de verschillende culturen. We hebben de afgelopen jaren gewoon te veel binnengelaten in een klein land, en vroeg of laat gaat dat botsen'.

De uitspraken van Joling leidden op sociale media donderdag tot veel ophef.