Theo Hiddema: ‘Ik ga een roadtrip maken met mijn kat’

Drie jaar geleden overleed de vrouw van Theo Hiddema. Het gevoel van eenzaamheid dat de advocaat en FvD-politicus daarna bekroop, heeft hij verdreven door een kat te kopen op Marktplaats. De band tussen hem en zijn kater is zó hecht dat de twee zelfs samen op vakantie gaan. 

In het voorjaar van 2016 overleed Gerrie, de echtgenote van Theo Hiddema, en sindsdien was het stilletjes in huis. Maar daaraan is nu een einde gekomen: ’Ik heb een huisgenoot, kater Bram. Het is een Britse korthaar’, vertelt Hiddema, die inmiddels een hechte band met het beestje heeft. Zijn kat kan zelfs al door een hoepel springen en hij apporteert ook stokken. ‘Met veel aandacht en toewijding heb ik hem dat geleerd. Het is een zeer getalenteerde kat.’

Sinds het overlijden van zijn echtgenote was Hiddema niet meer op vakantie geweest, maar met zijn kat durft hij het weer aan. ‘Ik ga een roadtrip maken met Bram’, aldus Theo. De twee gaan een week naar Knokke, naar een diervriendelijk hotel. ‘Kan hij de zee zien en het strand beleven. Dan laat ik hem het Vlaamse landschap zien, de mooie vaarten met de eendjes. Er zal een wereld voor hem opengaan. Ik ben hem nu aan het trainen. Ik ga iedere avond met hem aan een lijntje de gracht op en af. Ook dat gaat wonderbaarlijk goed’, vertelt Hiddema enthousiast.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen