The Stones gaan weer op tournee

The Rolling Stones gaan in het voorjaar op tournee door Australië en Nieuw-Zeeland. Dat meldt Billboard. Hoewel het precieze aantal concerten, plaatsen en data nog op zich laten wachten, staat vast dat de groep op 22 maart in het gerenoveerde Adelaide Oval stadion optreedt. Andere data worden binnenkort bekendgemaakt.

Over de Australische concerten van de Stones wordt al maanden gespeculeerd. De band trad daar voor het laatst op tijdens de Bigger Bang-tour van 2006. De optredens in Australië kunnen gezien worden als de volgende stap van de jubileumtournee 50 & Counting die in november 2012 begon in Parijs en Londen. Vervolgens werden er concerten gegeven in Noord-Amerika. Twee gratis concerten in het Londense Hyde Park in juli, waarvan inmiddels ook DVD- en plaatregistraties zijn verschenen, sloten het halve eeuwfeest van de Stones voorlopig af.

De muzikanten hebben de afgelopen maanden in interviews echter regelmatig de mogelijkheid uitgesproken dat ook andere delen van de wereld zouden worden aangedaan als iedereen zich fit voelde. Bronnen rond The Rolling Stones melden dat er mogelijk binnenkort ook concertdata in Azië bekend worden gemaakt. Over Europese data is nog niets bekend. Maar het is niet ondenkbaar dat dit later in 2014 ook nog volgt. Mick Jagger en Keith Richards zijn dan 70 jaar. The Rolling Stones speelden in 2007 voor het laatst in ons land.