×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

The Flying Dutch straks wereldwijd

The Flying Dutch straks wereldwijd
31.05.2015 -

Het dance-evenement The Flying Dutch, waarbij tien Nederlandse top-dj's op één dag naar drie verschillende steden vliegen kan volgens de dj's een Nederlandse traditie of zelfs wereldwijd een succes worden.


Onder anderen Afrojack, Armin van Buuren, Fedde le Grand en Hardwell traden zaterdag op tijdens het dance-evenement en vlogen per helikopter van stad naar stad. DJ Oliver Heldens zegt te hopen dat met de gezamenlijke shows in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam een nieuwe traditie is geboren.

Ook DJ Nicky Romero ziet een buitenlandse editie wel zitten. "Ik denk dat een festival als dit wereldwijd succesvol kan worden'', oordeelt Nicky Romero. ''We doen het als Nederlands exportproduct natuurlijk hartstikke goed. Dit is fantastisch. Ik geloof dat het geheid een groot succes wordt als we een concept als dit in een Nederlands jasje naar het buitenland zouden brengen."

''Voor mij voelt het als dj-dag'', vult DJ Afrojack aan. "Van mij mag het een traditie worden." Als The Flying Dutch de grens over gaat, voorziet Afrojack wel een probleem. ''Het is een idee, alleen gaan we dan wel concurreren met andere festivals. Het is al heel erg moeilijk in de festivalwereld nu steeds meer festivalorganisatoren exclusiviteit bedingen. 'Je draait voor ons en als je voor een ander draait, hoef je niet voor ons te draaien', zeggen ze dan. Ik vraag me daarom af of het slim is in het buitenland te gaan concurreren met festivals als Ultra, en Tomorrowland."

Desondanks twijfelt Afrojack er niet aan dat het concept The Flying Dutch ook in het buitenland een succes kan worden. ''Al boek je maar vier Nederlandse dj's'', zegt Afrojack. ''Deze line-up van tien Nederlandse dj's is zoveel groter dan de line-ups van de grootste festivals ter wereld. Neem nou dance-stage Sahara van Coachella in Californië, The Flying Dutch is echt tien keer zo groot als wat ze daar neerzetten op dance-vlak."