Team Top Gear met stenen bekogeld

Het team van het BBC-programma Top Gear is uit Argentinië gevlucht nadat zowel de presentatoren als de cameraploeg door een woedende menigte met stenen werden bekogeld. Het team is onder politiebegeleiding naar een vliegveld gebracht en heeft inmiddels het land verlaten.

Top Gear zorgde voor opschuddingo omdat één van de auto's waarmee de programmamakers door Patagonië reden, een oude Porsche 928 GT van presentator Jeremy Clarkson is met het kenteken H982 FKL.
Argentijnse media twijfelden er niet aan niet aan dat dat nummerbord geen toeval is. De makers van Top Gear, die heel graag politiek incorrect bezig zijn, wrijven kennelijk de Argentijnen nog eens in dat ze in 1982 de Britse Falklands aanvielen en vervolgens door een Britse expeditiemacht van de eilandengroep zijn gegooid. Tal van media zien in het nummerbord een provocatie.
De oorlog om de eilandengroep, die Argentinië al meer dan 150 jaar claimt en Islas Malvinas noemt, was een bittere nederlaag voor Argentinië.
De BBC zegt dat het toeval is dat de auto juist dit kenteken draagt. Of dat klopt, mag worden betwijfeld. Clarkson staat bekend als iemand die graag provoceert.
Zo zei hij eens dat stakende ambtenaren voor de ogen van hun familie geëxecuteerd moeten worden. In mei gaf de BBC hem een laatste waarschuwing. Hij zou ontslagen worden als hij nog een keer iemand beledigde.