Tatjana in kwartfinale Miss World

Tatjana Maul (26) uit Den Haag heeft de kwartfinale gehaald van de Miss Worldverkiezing. Ze behoorde tot de groep van 25 missen die kans maakte op de titel. maar haalde helaas de halve finale niet.

Tatjana Maul is al drie weken in Londen om zich voor te bereiden op de internationale missverkiezing en werd zondagmiddag tijdens de slotceremonie gekozen uit 121 schoonheden.

Tatjana heeft de voorrondes goed doorstaan, waardoor ze op basis van het puntenaantal de kwartfinale haalde. Een belangrijk onderdeel van de missverkiezing is dat de meiden allemaal in nationaal kostuum opkwamen. De Haagse brunette was gekleed in Volendams kostuum. Ze koos ervoor om de houten klompen te vervangen door klompensloffen, om niet teveel lawaai te maken tijdens het dansen.

Tatjana nam het in de kwartfinale op tegen missen uit onder meer Bolivia, Brazilië, China, Dominicaanse Republiek, Engeland, Mexico, Finland, Ghana, Kenia, en de Filipijnen. Daarin strandde ze echter, zodat ze niet bij de halve finalisten hoorde.

Miss World Nederland heeft internationaal business management gestudeerd en is momenteel bezig met een studie sportpsychologie. Ook is ze actief op haar blog dancyfood.nl, waar ze schrijft over gezonde voeding en sport. In december vorig jaar werd Tatjana gekozen tot Miss Nederland World.