×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Taakstraf voor man die koningin Maximá beledigde

Taakstraf voor man die koningin Maximá beledigde
23.01.2020 -

Een 63-jarige man uit Utrecht moet een taakstraf van 40 uur uitvoeren voor het beledigen van koningin Maximá. De man beledigde op 22 oktober vorig jaar in Utrecht de koningin meerdere keren met schuttingtaal.


De man stond op die dag bij een groepje mensen van wie er één werd bekeurd voor iets anders. Toen de agenten de bekeuring uitschreven, beledigde de man de koningin. De agenten waarschuwden hem dat dat strafbaar is, maar hij bleef tot twee keer toe doorgaan met de beledigingen.

De politierechter van de rechtbank Midden-Nederland is het met de officier van justitie eens dat de woorden van de man niet vallen onder de vrijheid van meningsuiting omdat die niet bijdragen aan het publieke debat. ‘Deze woorden gaan zodanig ver dat dit niet geaccepteerd hoeft te worden’, aldus de politierechter.

Vorig jaar stond majesteitsschennis als apart artikel in de wet. Dat artikel is inmiddels vervallen, maar belediging blijft strafbaar.

Lees ook:

Minnares onthult: ‘Mijn geheime nacht met pasgetrouwde Daley Blind’

André verklaart de oorlog aan Bridget: ‘Jij bent vanaf nu zooo de lul’

Binnenkijken bij: het miljoenenpand van Youp van ’t Hek!