×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Symfonisch orkest brengt eerbetoon aan Prince in AFAS Live

11.09.2018 -

Een symfonisch orkest brengt op vrijdag 30 november een eerbetoon aan Prince in AFAS Live in Amsterdam. Het concert onder de titel '4U: A Symphonic Celebration of Prince' is onderdeel van een tour door de Verenigde Staten en Europa. Het is volgens organisator Mojo voor het eerst dat een volledig orkest het oeuvre van de Amerikaanse popster opvoert.


Tijdens deze show komen zowel zijn grote hits als minder bekende nummers voorbij. Questlove, groot Prince-fan en drummer van The Roots, heeft meegewerkt aan de muzikale arrangementen.

Prince (1958-2016) staat bekend als een van de invloedrijkste artiesten van zijn generatie. In 1984 scoorde hij zijn eerste Amerikaanse nummer 1-hit met When Doves Cry. Tijdens zijn leven verkocht hij meer dan honderd miljoen platen. Ook won hij zeven Grammy’s en één Oscar. In 2014 was hij voor het laatst in Nederland te zien in de Ziggo Dome.

De kaartverkoop voor het concert begint vrijdag.