×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Sylvie Meis verliest procedure over merknaam

Sylvie Meis verliest procedure over merknaam
20.03.2019 -

Sylvie Meis heeft bot gevangen in een procedure tegen een Chinees kledingmerk dat Europa wil veroveren. Het gaat om het merk SusyMei. Het 40-jarige lingeriemodel en presentatrice vindt die naam nogal veel op haar eigen naam lijken, maar het Europese merkenbureau EUIPO is het daar niet mee eens.


Volgens EUIPO zal het publiek het merk Sylvie Meis vooral associƫren met het model Sylvie Meis, terwijl SusyMei duidelijk naar een andere persoon verwijst. En ook al lijkt Mei op Meis, de totaalindruk van de merken is toch verschillend, is de zienswijze. Zo brengt SusyMei bijvoorbeeld zweetabsorberende slips op de markt en inlegzooltjes.

Meis bezit volgens het Nederlandse juridisch adviesbureau Chiever, via haar eigen bedrijf Meis Enterprise GmbH, een Europese registratie van het woordmerk Sylvie Meis voor een groot aantal producten: van koffiemachines tot kleding en van kerstboomversiering tot keukengerei.