Placeholder

Sylvia Hoeks vindt rol in Blade Runner hele eer

Sylvia Hoeks zal te zien zijn in het vervolg op de filmklassieker Blade Runner. De Nederlandse actrice zal in een prominente rol te zien zijn naast grote namen als Harrison Ford, Ryan Gosling en Robin Wright.

De sequel op Ridley Scotts iconische film wordt geregisseerd door Sicario-regisseur Denis Villeneuve, meldt Deadline.

Sylvia noemt het een eer deel uit te mogen maken van de topcast van het vervolg op de filmklassieker Blade Runner. 

Blade Runner betekende in 1982 de internationale doorbraak van Rutger Hauer. "Het voelt extra bijzonder dat er opnieuw, 34 jaar nadat de eerste Blade Runner uitkwam, een Nederlandse acteur aan de film meedoet'', zegt Sylvia in een reactie.

"Ik ben een enorme fan van het origineel en Rutger Hauers rol daarin. Ik mag helaas nog niks zeggen over mijn eigen rol, maar het belooft alles behalve saai te worden." Sylvia heeft afgelopen week haar laatste draaidag afgerond van de nieuwe Epix-serie Berlin Station waar ze met Richard Armitage en in de regie van Michael Roskam een rol speelde.

In juli begint regisseur Denis Villeneuve met de opnames van Blade Runner 2 die op 6 oktober 2017 in de Amerikaanse bioscopen wordt verwacht. Blade Runner 2 speelt zich enkele decennia na het einde van de originele sciencefictionfilm af.