Syb van der Ploeg zingt met ernstig zieke tiener

Syb van der Ploeg heeft een nummer opgenomen met een ernstig ziek kind. Het lied Net Als Jij gaat over de 16-jarige Hanneke en hoe zij niet alleen tegen haar hersentumor vecht, maar ook voor haar plek in de maatschappij. ’Als ieder mens uniek is, hoe kan net iets te veel anders dan ineens toch veel te eng zijn?’, zingt Syb op de eerste klanken van het lied.

De opbrengsten van de single die vrijdag wordt gepresenteerd, gaan naar Make-A-Wish Nederland. Syb is regioambassadeur van Make-A-Wish in Friesland. Jaarlijks zet hij zich in bij verschillende acties en vervult hij wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte. ’Toen dit nummer zich aandiende, hoefde ik er niet lang over na te denken. Doordat ik Hanneke al een keer heb getroffen, kende ik haar verhaal. De tekst van het nummer grijpt me daarom aan. Ik vind het ontzettend mooi om hieraan mee te werken’, aldus Syb.

Hannekes hersentumor werd in 2010 ontdekt. ’Toen ik te horen kreeg dat Syb deze single met mij wilde opnemen, sprong ik een gat in de lucht. Ik vind het enorm spannend allemaal, maar ik ben ook ontzettend trots dat ik dit mag doen. Mijn verhaal staat helaas niet op zichzelf, dus ik hoop met dit nummer ook een boodschap over te brengen die 'lotgenoten' een steuntje in de rug geeft.'