Susan Visser wordt Madame Bovary

Susan Visser en Tijn Docter spelen de hoofdrollen in een Nederlandse theaterbewerking van de literaire klassieker Madame Bovary van Gustave Flaubert. Het is de eerste maal dat het beroemde boek in Nederland in het theater wordt opgevoerd.

Emma Bovary hunkert naar hartstochtelijke liefde en een groots en meeslepend leven. Maar dat verlangen staat in schril contrast met het glansloze bestaan dat ze leidt in het dorp waar haar man dokter is. Haar honger naar liefde, poëzie en muziek is immens, en ze kan niet anders dan daaraan toegeven. Ze laat zich verleiden en leidt met haar minnaars een opwindend leven – tot alles om haar heen instort. Gooische Vrouwen-ster Visser speelt de hoofdrol, Tijn Docter speelt zowel de echtgenoot van Emma als haar minnaars.

Het boek Madame Bovary deed halverwege de negentiende eeuw veel stof opwaaien in Frankrijk. Flaubert werd aangeklaagd vanwege de obsceniteiten in het verhaal, maar de rechtbank veroordeelde hem niet. Mede door alle media-aandacht werd de roman een enorme hit. Het boek wordt gezien als één van de eerste moderne realistische romans uit de wereldliteratuur.

Madame Bovary wordt geproduceerd door Theatergroep Suburbia uit Almere. Het stuk is van september tot en met december 2014 door het hele land te zien.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen