×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Superman-actrice Margot Kidder pleegde zelfmoord

9.08.2018 -

Margot Kidder, die Lois Lane speelde naast Christopher Reeve's Superman, heeft zelf een einde aan haar leven gemaakt. Dat hebben de autoriteiten in haar woonplaats in de staat Montana woensdag bekendgemaakt.


Na de dood van Margot in mei liet haar manager weten dat ze vredig in haar slaap was gestorven. Een doodoorzaak werd daarbij niet gemeld. In het rapport wordt geconstateerd dat de actrice zelf koos voor de medicijn- en alcoholoverdosis waar ze aan stierf.

De dochter van Margot verklaart tegenover The Sun dat ze blij is dat de waarheid boven tafel is. 'Het is belangrijk hier open en eerlijk over te zijn, zodat er geen zweem van schaamte is voor mensen die hier mee moeten leven.' Maggie McGuane noemt het omgaan met een zelfmoord in de familie 'een uitzonderlijk soort verdriet en pijn'en roept iedereen die met mentale problemen kampt op hulp te zoeken.

Margot was naast haar werk als actrice ook politiek actief. In 2011 werd ze opgepakt tijdens een protest tegen de Keystone Pipeline. Tijdens de voorverkiezingen in 2016 voerde ze campagne voor Bernie Sanders. Daarnaast zette ze zich in voor meer aandacht voor psychische problemen. Ze was daarbij open over haar eigen worstelingen met een bipolaire stoornis. Margo is 69 jaar geworden.