Sumoworstelaar uit Ushi overleden

Mark Sagato, de dikke sumoworstelaar uit de komedie Ushi must Marry, is dit weekend plotseling overleden. De 37-jarige acteur bezweek zondagochtend aan een hartstilstand.

Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Sagato woonde in Los Angeles en heeft in een groot aantal commercials en een paar films gespeeld. De 200 kilo zware Hawaïaan vertolkte eerder dit jaar een belangrijke rol in de bioscoopfilm rond het typetje Ushi van Wendy van Dijk.

"Het was een van de weinige sumoworstelaars die ook in films optrad", vertelt Ushi-regisseur Paul Ruven. "De meeste worstelaars worden op jonge leeftijd apart gezet om hun hele leven aan training te wijden. Bovendien sprak Mark goed Engels, ook een zeldzaamheid voor een sumo."

De regisseur had een paar dagen geleden nog contact gehad met Sagato. "We hadden hem een kopie van de film opgestuurd, die hij net voor zijn dood nog heeft gekeken. Hij had me een duimpje gestuurd, als teken dat hij er heel blij mee was." Sagato was onlangs vader geworden en had zich voorgenomen om te gaan afvallen.

Op Twitter reageren fans bedroefd op het overlijden van de acteur. Zijn vriendin roept op haar website welovesumo.yolasite.com op om donaties te geven om Sagato een waardig afscheid te kunnen geven. De acteur nam onlangs nog scènes op voor de film Son of Scarface die Ruven momenteel maakt. De fake-documentaire vertelt over een jongen die naar Hollywood afreist om daar Al Pacino te zoeken, van wie hij gelooft dat het zijn vader is.