Stromae heeft psychische problemen

Het gaat niet goed met het Belgische popicoon Stromae. Hij heeft last van ernstige, psychische problemen door bijwerkingen van malariapillen die hij twee jaar geleden slikte. Het ging langere tijd weer beter maar de zanger heeft last van een 'heftige' terugval.

Het ging beter met Stromae maar in het Franse dagblad Libération laat hij weten te kampen met een terugval, waardoor hij niet goed meer kan functioneren. ‘Ik ben volledig de kluts kwijt. Dat is helemaal niet fijn. Ik ben duizelig en heb last van angstaanvallen. Ik leg mezelf daarom ook geen ingewikkelde schema’s op,’ vertelt de artiest hierover. 

In 2015 was het succes van de muzikant zo groot dat zijn tournee door de hele wereld trok. Ook door Afrika. Hij moest zijn optredens echter afzeggen, omdat hij een slechte reactie had op het antimalariamiddel Lariam. Later bleek dat hij leed aan een psychische aandoening veroorzaakt door het middel: 'Ik heb gewoon verschrikkelijk slecht gereageerd op Lariam en dat is heel eng,’ vertelt hij hierover.

Zijn muzikale carrière staat mede door zijn gezondheidsproblemen op een laag pitje. ‘Thuis maak ik nog muziek, maar ik heb geen zin om uit te gaan’, vertelt de zanger. Hij heeft het ook een beetje gehad met optreden. ‘Ik hield er erg van, maar op dit moment niet meer. Ik heb 210 concerten gedaan in twee jaar tijd. Dat is te veel. Momenteel staat mijn gezondheid op nummer één, daar wil ik me nu op focussen’.