Placeholder

Stones gaan smullen

Kok André Verdam kookt zaterdag op Pinkpop voor The Rolling Stones. Hij staat al de hele vrijdag in zijn keuken in Uden, zodat Mick Jagger en zijn band niets tekort komen voor hun langverwachte concert in Nederland.

Tijdens het Europese deel van de tournee 14 ON FIRE wensen de Stones in elk geval shepherd’s pie en sandwiches, vertelt Verdam. De kok leeft zich uit op deze Engelse ovenschotel met stoofvlees van ecologisch kalfsvlees uit de streek, champignons en ui en dekt al dit lekkers af met aardappelpuree. ''Hier hoort een stoomkanaaltje in. Normaal maken we dat in Nederland van aluminiumfolie. Voor deze gelegenheid heeft een vriendin van me zwarte aardewerken vogeltjes voor me meegenomen die ze in Engeland gebruiken om de stoom uit te laten ontsnappen. Die zet ik middenin de pie. Ik verwacht dat de Stones die vogeltjes zullen herkennen van thuis.''

De voedzame sandwiches die Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ronnie Wood zaterdag op de been houden, zijn belegd met ham, kaas, wilde gerookte zalm, roomkaas, kip en kalkoen. Maar dat is nog niet alles, want de privékok heeft hoogstpersoonlijk eigen seizoensgebonden gerechten toegevoegd aan het wensenlijstje van de rockers. Rauwkost bijvoorbeeld en wilde zeebaars met zomertruffel. ''Van asperges met ham en ei maak ik nog een salade erbij", somt de kok op. "En ze kunnen crostini’s krijgen met onder meer filet, ossenworst en eiersalade." Het toetje waar de Stones hun vingers bij af kunnen likken, bestaat uit eigengemaakte vanilleroomijs met aardbeien die pas vrijdagmiddag worden geplukt.