Steven Brunswijk

Steven Brunswijk teleurgesteld nadat hij wordt verlinkt: ‘Het was de uitvaart van mijn moeder’

Steven Brunswijk werd afgelopen weekend door een van zijn buurtgenoten verlinkt omdat hij een ‘illegaal feest’ zou hebben gehouden. Maar niets is minder waar; de cabaretier nam afscheid van zijn moeder, die vorige week overleed.

Steven nam afgelopen weekend afscheid van zijn moeder in zijn achtertuin in Tilburg, toen een onbekend persoon de media tipte over de bijeenkomst. De cabaretier kreeg een berichtje van een verslaggever, die hem vertelde dat er een melding over een feestje was binnengekomen. ‘Of je hebt een vijand of je woont in de straat bij een verrader. Welke optie kan ik omcirkelen?’, stond in het bericht. ‘Was het maar een feestje’, aldus Steven.

Live-muziek

Steven heeft een vermoeden waarom de tipgever ervan uitging dat hij in zijn achtertuin een feest organiseerde. ‘Een Surinaamse begrafenis is geen normale begrafenis. Het is een ode aan het leven, aan live-muziek. Voorafgaand aan de plechtigheid liepen er bij de rouwauto diverse trompetblazers rond. Het kan goed zijn dat deze persoon wat gehoord of gezien heeft. Maar waarom heeft hij niet gewoon even aangebeld? Al had hij even door het raam gekeken, dan had hij of zij gezien dat mijn moeder prachtig opgebaard in mijn huiskamer lag’, vertelt hij aan het AD.

Respect voor kabinetsbeleid

Tijdens de ceremonie zouden alle aanwezigen zich aan de coronaregels hebben gehouden. ‘Ik heb de hele week van alles geregeld en voorbereid zodat we op de uitvaart rekening konden houden met de coronaregels’, aldus Steven. ‘Onze familie heeft heel veel respect voor het kabinetsbeleid.’ Hij kan niet begrijpen waarom gelijk de media ingeschakeld moest worden. ‘Nederland moet niet het land zijn waarin we elkaar massaal gaan verklikken of gaan beschuldigen van dingen die er niet zijn. Ik vind dat het kabinet daar bij een persconferentie bij stil moet staan. Elkaar scherp houden mag, moet zelfs, maar elkaar op deze manier verlinken? Respectloos vind ik dat.’