Ster Coronation Street vrijgesproken

Coronation Street-acteur William Roache (81) is vrijgesproken. De jury oordeelde dat hij niet schuldig is aan verkrachting en aanranding, berichtten Britse media donderdag. 'In zulke situaties zijn er geen winnaars', zei Roache buiten de rechtbank in het Engelse Preston. Familieleden van de acteur huilden van opluchting na de uitspraak.

De acteur, die sinds de start van de soap de rol van Ken Barlow speelt in Coronation Street, werd in mei vorig jaar opgepakt. Hij werd verdacht van twee verkrachtingen en vier aanrandingen. Vijf vrouwen zeiden dat Roache hen had aangevallen tussen 1965 en 1971. Toen waren zij 16 jaar of jonger.

Tijdens het proces zei Roache dat hij geen van de vrouwen kende. Ook liet hij weten nooit interesse te hebben gehad in seks met minderjarige meisjes. De vrouwen om wie het ging blijven om juridische redenen anoniem.

Langstdienende soapacteur

Roache staat bekend als de langstdienende soapacteur ooit. De Britse zender ITV liet vorig jaar echter weten dat Roache niet in de soap verschijnt zolang de rechtszaak tegen hem loopt. Enkele collega-acteurs werden opgeroepen als getuige. Ze noemden hem keurig, aardig en zorgzaam.

Een van zijn medespelers zei na de rechtszaak dat hij er naar uit kijkt Roache weer op de werkvloer te zien. Ook Roache zelf wil snel weer aan de slag. 'Als u me wilt excuseren, ik moet weer aan het werk', sprak hij na het vonnis.