×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Stephen Fry steunt Joodse boot op Gay Pride

Stephen Fry steunt Joodse boot op Gay Pride
5.05.2014 -

Stephen Fry heeft maandag op Twitter zijn steun uitgesproken over de Joodse boot op de Gay Pride. Fry zal niet bij de botenparade op 2 augustus aanwezig zijn. Maar hij juicht het initiatief Exodays, een nieuw driedaags evenement voor Joodse homoseksuelen waar de boot deel van uitmaakt, wel van harte toe.


"As one of each I wish I could be there!", verzekert Fry. Zijn bericht werd al honderden malen geretweet en gebookmarkt. Fry, bekend van onder meet The Hobbit-films, staat bekend als fervent activist voor homorechten.
Exodays vindt plaats van 1 tot en met 3 augustus in Amsterdam. Het is bovendien voor het eerst dat er een Joodse boot mee vaart tijdens de parade door de Amsterdamse grachten. Het initiatief wordt onder meer gesteund door burgemeester Onno Hoes van Maastricht en presentatrice Barbara Barend. Van Barend is zeker dat zij mee vaart.
De Amsterdam Gay Pride vindt dit jaar voor de negentiende keer plaats. De verantwoordelijkheid voor het evenement ligt dit jaar voor het eerst in handen van een nieuwe organisatie. De harde kern van vorige organisator ProGay, onder leiding van oud-directeur Irene Hemelaar, begon eind vorige jaar voor zichzelf na een verschil van mening met het bestuur over de te varen koers.