Stegeman moet uitzending rectificeren

SBS moet een uitzending van het programma 'Stegeman op de Bres' rectificeren. Het gaat om de aflevering van 4 juni dit jaar waarin een man uit Bourtange werd neergezet als een persoon die zijn moeder voor 125.000 euro heeft opgelicht.

De man zou de bankzaken van zijn moeder hebben beheerd en haar voor 125.000 euro hebben bestolen. Volgens de rechter kan Stegeman dit echter niet hard maken en is de kwestie te eenzijdig belicht.

De civiele rechter van de rechtbank in Groningen heeft vrijdag beslist dat SBS aanstaande zondag tussen 21.45 uur en 22.15 uur een rectificatietekst schermvullend en goed leesbaar in beeld moet brengen totdat die op neutrale toon en in normaal tempo is uitgesproken. De presentator, Stegeman zelf, moet de tekst voorlezen. Als SBS niet meer in hoger beroep gaat, zullen de kijkers naar Stegemans programma dus de volgende tekst te zien en horen krijgen: 

'SBS is door de rechter veroordeeld tot rectificatie van de aflevering 3 van Stegeman op de Bres van 4 juni 2017. In de uitzending hebben wij ten onrechte een geschil tussen moeder/zus en zoon eenzijdig belicht. Ten onrechte is de zoon neergezet als een persoon die van zijn oude zieke moeder grote geldbedragen heeft gestolen. SBS heeft met het uitzenden van deze aflevering onrechtmatig gehandeld ten opzichte van de zoon'.

De tekst moet ook op de website van de zender gepubliceerd worden. Ook moet de zender de proceskosten betalen en ervoor zorgen dat de uitzending nergens meer is terug te vinden. De eiser had ook nog een schadevergoeding gevraagd van 10.000 euro, maar die vordering heeft de rechter afgewezen.

Een woordvoerder zei het volgende hierover: 'We bestuderen het vonnis en kijken dan wat we doen'. SBS kan nog in hoger beroep, maar dat moet dan wel vandaag worden besloten.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen