Stanley Burleson wordt ambassadeur Nierstichting

Amper twee weken na het overlijden van zijn vader, een nierpatiënt, wordt Stanley Burleson ambassadeur van de Nierstichting. De 79-jarige vader van Burleson zakte in elkaar toen hij in de taxi stapte op weg naar het ziekenhuis voor een dialyse, schrijft het AD.

Donderdag legt Burleson zijn besluit uit in een persconferentie. "Het is misschien wrang dat we dat nu doen, zo kort na mijn vaders overlijden. De Nierstichting vroeg nog of ik het niet wilde verzetten, maar juist het feit dat het nu zo samenloopt, maakt de impact groter."

Pa Burleson had een hoop aan het goede doel te danken, zegt zijn zoon. "Als de Nierstichting niet had bestaan, was mijn vader geen 79 maar 72 geworden. Wij zijn als familie alleen maar heel erg dankbaar voor de 7 jaar die hij erbij heeft gekregen."

De vader van de artiest wist van Stanleys plannen om boegbeeld van de organisatie te worden. "Hij vond het heel erg tof dat ik me hier zo voor in wilde zetten. Hij besefte dat hij zo geholpen is in de laatste 7 jaar, maar hij kon niks terugdoen. Niet dat dat moet, maar het voelt wel fijn."