×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Stage reageert niet op rechtszaak ontslag

21.02.2018 -

Producent Stage Entertainment wil niet inhoudelijk reageren op de rechtszaak die een muzikant heeft aangespannen naar aanleiding van zijn in zijn ogen oneigenlijke ontslag.


Ook gaat de theaterproducent, bekend van voorstellingen als The Lion King, Was Getekend Annie MG Schmidt en On Your Feet!, niet inhoudelijk in op de lopende rechtszaak van een groep medewerkers van de voorstelling Billy Elliot.

Dat heeft het bedrijf in een korte verklaring laten weten. De zaak kwam aan het licht door een groot artikel in het AD. De pianist zou na 22 jaar dienst om vage redenen zijn ontslagen en stapte naar de rechter. Volgens De Kunstenbond, die de man bijstaat, komt het vaker voor dat Stage met oneigenlijke argumenten medewerkers met vaste contracten aan de kant schuift.

'Wij herkennen ons niet in het beeld dat de Kunstenbond van ons schetst”, laat Stage weten. Het bedrijf vindt het raar dat 'deze verwijten naar ons bedrijf nooit op tafel zijn gekomen' tijdens gesprekken met de vakorganisatie en brancheorganisatie VVTP. Op andere vragen over de zaak of over de problemen met de wetgeving die het bedrijf de afgelopen jaren heeft gedwongen freelancemedewerkers in vaste dienst te nemen, wil Stage niet ingaan.

De Kunstenbond bevestigt dat het onderwerp eerder niet is aangesneden. 'Wij zijn benaderd door de pianist om hem bij te staan tijdens de openbare rechtszaak', stelt bestuurder Pepijn ten Kate. 'Maar naar aanleiding van deze zaak zijn we wel verder gaan vragen. We hebben inmiddels meerdere mensen gesproken die deze gang van zaken bij Stage bevestigen'.

De Kunstenbond is al enige tijd in overleg met Stage over het afsluiten van een cao voor vrije podiumkunstenaars. 'Als deze zaak iets aantoont, is het dat er dringend behoefte is aan wettelijke regelgeving op dit gebied', stelt Ten Kate. 'In plaats van de eenzijdige dictaten waar Stage zich nu van bedient'.

De VVTP kon woensdagochtend nog niet reageren op de zaak.