×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Spannende dag voor Maarten van der Weijden

Spannende dag voor Maarten van der Weijden
23.01.2020 -

Nadat bijna twee jaar geleden, in maart 2018, zijn record ongeldig werd verklaard, krijgt zwemmer Maarten van der Weijden vandaag een nieuwe kans. Hij gaat voor de derde keer proberen het wereldrecord 24 uur zwemmen te verbeteren.


‘Als het de eerste twee keer niet lukt, mag je het ook nog een derde keer proberen’, schrijft Van der Weijden op Instagram. De eerste poging in 2017 kwam hij tot 99,5 kilometer. Net niet genoeg, want het record staat nu nog op naam van de Zweed Anders Forvass, die in 1989 een afstand van 101,9 kilometer zwom. Bij zijn tweede poging redde Van der Weijden het wel, met 102,8 kilometer, maar omdat niet alles op camera en geluid was vastgelegd, is dat record ongeldig verklaard.

De recordpoging is in zwembad De Warande in Oosterhout en start donderdag om 19.00 uur. De donaties die gedaan worden aan de Maarten van der Weijden Foundation komen volledig ten goede aan kankeronderzoek en -projecten.

Van der Weijden haalde miljoenen euro’s voor onderzoek naar kanker op met zijn zwemacties. Zelf genas hij van leukemie.

Lees ook:

Heftig: Borstkanker geconstateerd bij Esther Vergeer

André verklaart de oorlog aan Bridget: ‘Jij bent vanaf nu zooo de lul’

Minnares onthult: ‘Mijn geheime nacht met pasgetrouwde Daley Blind’