×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Spannende dag voor Eva Jinek

Spannende dag voor Eva Jinek
3.01.2020 -

Het is vandaag een bijzondere dag voor Eva Jinek. Vanavond maakt de presentatrice haar debuut met haar 'nieuwe' talkshow Jinek en daarmee begint ze officieel aan haar avontuur bij RTL 4.


Daarmee neemt ze samen met Beau van Erven Dorens, die na een paar maanden het stokje van haar overneemt, de late avond voor haar rekening. RTL hoopt met de komst van Jinek het tij te kunnen keren. Haar talkshow op NPO 1 stond steevast in de lijst met best bekeken tv-programma’s, terwijl Beau te maken heeft met steeds meer teruglopende kijkersaantallen.

Veel heeft RTL dan ook niet gesleuteld aan het programma dat tot vorige maand te zien was bij de publieke omroep. Behalve de naam Jinek is ook politiek verslaggever Jaïr Ferwerda met Jinek verhuisd naar RTL. Ferwerda zal wederom iedere uitzending een item maken vanaf het Binnenhof. Daarnaast wordt Jinek, net als bij de NPO, niet onderbroken door reclameblokken. Alleen na de aankondiging van de gasten aan het begin van de uitzending is er reclame, daarna is de presentatrice onafgebroken op de buis.

Actualiteit

Een totaal andere show hoeven kijkers niet te verwachten, verzekerde Eva (41) eerder al. ‘De kijkers krijgen wat ze van mij gewend zijn. De hoofdrolspelers uit de actualiteit nodig ik aan tafel uit en ik voer met hen het gesprek van de dag. Journalistiek, scherp, onderhoudend en over onderwerpen uit de media, cultuur, sport en maatschappij. Alleen dan bij RTL 4’, aldus de talkshowhost, die vijftien jaar lang verbonden was aan de publieke omroep.

Dat Jinek in september bekendmaakte over te stappen van KRO-NCRV naar de commerciëlen kwam niet als een verrassing. Al jaren werd gefluisterd dat Eva een overstap naar RTL overwoog. Het was tijd voor een nieuw avontuur, bekende ze. ‘Het is het juiste moment voor iets nieuws en sommige kansen in je leven zijn te mooi om te laten lopen.’

Veel druk

Jinek trok met haar talkshow op NPO 1 veel kijkers, maar dat is volgens de presentatrice geen garantie dat dit bij RTL ook zo zal zijn. En dat geeft druk, vertelde ze onlangs in een interview met het AD. ‘Veel mensen rekenen op mij, een heel team is meegegaan. Iedereen kijkt mee. Natuurlijk hebben mijn team en ik de ervaring, maar ik moet een plek veroveren in het kijkgedrag van het publiek. Dat geeft veel druk.’

Jinek is vanaf vrijdag elke werkdag te zien om 22.20 uur. De plek die Jinek achterlaat bij NPO 1 wordt gevuld met de nieuwe talkshow Op1, waarvan de presentatie in handen is van vijf duo’s die ieder een vaste dag van de week voor hun rekening nemen.

Lees ook:

Geen gezinsuitbreiding voor Fajah Lourens en vriend

ZIEN: Jan de Hoop verrast kijkers met nieuwe coupe

Nieuwe liefde Herman van der Zandt reageert op geruchten