×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Spaanse koning Juan Carlos ondergaat hartoperatie

Spaanse koning Juan Carlos ondergaat hartoperatie
22.08.2019 -

De Spaanse koning Juan Carlos wordt zaterdag geopereerd aan zijn hart. Dat meldt de Spaanse krant ABC op basis van een aankondiging van het paleis.


Het is een geplande operatie, naar aanleiding van de laatste jaarlijkse medische controle op 11 en 12 juni. De operatie wordt uitgevoerd in de Quirón-kliniek, in Pozuelo de Alarcón.

Ondanks dat de vader van de huidige koning Felipe het aan zijn hart heeft, heeft de 81-jarige Juan Carlos deze zomer in Finland deelgenomen aan een zeilrace. Daar werd zijn zeilboot Bribón uitverkozen tot ‘boot van het jaar 2018’. Dit vanwege de bijzondere prestaties van de klassieke, in 1947 gebouwde, 6 meterboot.

In maart dit jaar moest de koning-emeritus al eens onder het mes. Hij werd preventief behandeld voor een basaalcelcarcinoom: een vorm van huidkanker die wordt veroorzaakt door overmatige blootstelling aan de zon.