Betty Wright

Soullegende Betty Wright (66) overleden

De Amerikaanse soul- en R&B-zangeres Betty Wright is op 66-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar nichtje zondag bekendgemaakt op Twitter.

Wright, geboren als Bessie Regina Norris, is vooral bekend van klassiekers als Tonight Is the Night en Where Is The Love uit 1974 en No Pain, (No Gain) uit 1988. Ze begon haar zangcarrière met een optreden met de Echoes of Joy, de gospelgroep van haar familie in Miami.

Op 15-jarige leeftijd bracht ze haar eerste soloalbum My First Time Around uit en had ze haar eerste Top 40-nummer, Girls Can’t Do What the Guys Do. Enkele jaren daarna verscheen de hit Clean Up Woman, dat haar grootste nummer ooit werd. Andere hits zijn onder meer Let Me Be Your Lovermaker en Shoorah Shoorah. Voor Where is the Love sleepte ze in 1974 een Grammy Award in de wacht. Ook lanceerde ze in de jaren 80 haar eigen onafhankelijke platenlabel. Het was de eerste keer dat een vrouwelijke artiest dat deed. De jongere generatie kent haar mogelijk uit de realityserie Making the Band waarin ze een van de zangcoaches was.

Twee dagen geleden riep zangeres Chaka Khan haar volgers nog op om voor Wright te bidden. In een tweet schreef ze: ‘Oproep aan al mijn #PrayWarriors. Mijn geliefde zus, Betty Wright heeft nu behoefte aan al uw gebeden.’ Waaraan Wright is overleden, is niet bekend.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen