Sophie Ellis-Bextor onderuit bij danspasje

Sophie Ellis-Bextor behaalde vorige week in de eerste aflevering van dansshow Strictly Come Dancing een flinke score, maar haar zelfvertrouwen heeft een aardige klap gekregen door een valpartij tijdens de training deze week.

De 34-jarige zangeres en haar professionele danspartner Brendan Cole waren hun moves aan het perfectioneren, toen een moeilijke danspas de soep inging en Sophie op haar hoofd terechtkwam.

Nu Sophie wat blauwe plekken heeft opgelopen, is ze angstig geworden om helemaal los te gaan bij de ingewikkelde charleston, weet Hello! Magazine. 'Na de val moest ik in een donkere kamer gaan liggen om bij te komen', vertelt de geschrokken zangeres. 'Ik ben heel bang om de dansvloer weer op te gaan, maar ik weet dat we het gewoon moeten doen.'

Uitdaging

Haar begeleider Brendan, die sinds het begin van de Britse dansshow in 2004 meedoet, heeft nog niet eerder een charleston gedanst sinds de introductie van de dans in de BBC-show, vier jaar geleden. 'Eerder probeerde ik onder de dans uit te komen'', gaf Brendon toe. 'De charleston is niet echt mijn ding.' Toch vond hij het leuk om de choreografie in elkaar te zetten.

De moeder van drie kinderen heeft haar angst inmiddels een beetje overwonnen. Thuis heeft ze de dans alweer voorzichtig geoefend.