×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Sophie de Buisonjé officieel moeder Céla-Lynn

Sophie de Buisonjé officieel moeder Céla-Lynn
12.05.2019 -

De Moederdag van Sophie de Buisonjé had waarschijnlijk niet beter gekund. De vrouw van Xander de Buisonjé is eindelijk officieel moeder van hun dochtertje Céla-Lynn. Het meisje kwam op 28 januari 2017 ter wereld via een Amerikaanse draagmoeder, maar het adoptieproces duurde eindeloos.


‘Gelukkig heeft dit adoptieproces, wat ruim 2 jaar geduurd heeft, mij nooit in de weg gestaan,’ schrijft Sophie. ‘Ik heb het als een formaliteit gezien en mij gevoelsmatig altijd de moeder gevoeld van Céla-Lynn. . . Toch moest ik wel een traantje wegpinken toen ik de brief met het verlossende antwoord las.’ Dat ze het bericht juist rond Moederdag ontving, noemt Sophie ‘bizar’.

De keuze voor een draagmoeder was destijds van medische aard: bij Sophie werd in 2013 een semi-goedaardige tumor uit haar buikholte verwijderd. Een zwangerschap kon de kans dat de tumor terug zou komen vergroten.

Rollercoaster

Ze is ontzettend blij met haar kind, maar als het aan Sophie ligt blijft anderen dit adoptieproces bespaard. Ze vindt het hoog tijd dat de voorwaarden die worden gesteld aan het draagmoederschap worden aangepast, zegt ze, ‘zodat de rollercoaster waarin wij gezeten hebben anderen bespaard blijft’. Ze vindt het bovendien ‘cru’dat ze als biologische moeder het kind moet adopteren.

Tot de regels zijn veranderd, hoopt Sophie met haar persoonlijke verhaal anderen te kunnen helpen. ‘Zolang de huidige wetgeving niet is aangepast is goede informatievoorziening in deze context essentieel. Mocht ik daar, vanuit mijn persoonlijke verhaal, een steentje aan kunnen bijdragen dan weten jullie mij te vinden.’

Xander en Sophie hebben samen nog een zoon, Dex (9).

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Happy Mother’s Day to all the sweet moms (& mother figures) and especially @jessicadawnsd ….💞 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Sinds drie dagen ben ik eindelijk officieel moeder van Céla-Lynn. Hoe cru het ook klinkt, want het is biologisch gezien wel mijn kind, moest ik haar adopteren. Gelukkig heeft dit adoptieproces, wat ruim 2 jaar geduurd heeft, mij nooit in de weg gestaan. Ik heb het als een formaliteit gezien en mij gevoelsmatig altijd de moeder gevoeld van Céla-Lynn. . . Toch moest ik wel een traantje wegpinken toen ik de brief met het verlossende antwoord las. En hoe bizar dat ik rond Moederdag dit bericht ontving. Wat was het een trip! Zeven jaar heeft het geduurd. Het was elke seconde waard, maar in een land als Nederland zouden er toch andere voorwaarden moeten worden gesteld aan het draagmoederschap. Het wordt tijd dat ze dit gaan aanpassen, zodat de rollercoaster waarin wij gezeten hebben anderen bespaard blijft. . . Zolang de huidige wetgeving niet is aangepast is goede informatievoorziening in deze context essentieel. Mocht ik daar, vanuit mijn persoonlijke verhaal, een steentje aan kunnen bijdragen dan weten jullie mij te vinden. Ik omhels haar met duizend armen en voel me a very proud mom today 💞 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Both wearing a She Moves legging😉 Link in bio✌🏻. . . #moederdag #mothersday #draagmoeder #wensmoeder #shemoves #studioshemoves #yoga #yogastudio #journey #motherhood

Een bericht gedeeld door S O P H I E (de Buisonjé) (@sophiedbuisonje) op