×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Sony Music dumpt R. Kelly

Sony Music dumpt R. Kelly
18.01.2019 -

Platenmaatschappij Sony Music en R. Kelly gaan per direct uit elkaar. De precieze reden is niet bekend maar het is aannemelijk dat de storm rond de r&b-zanger de aanleiding is voor de beëindiging van de samenwerking.


R. Kelly stond onder contract bij RCA, een label van Sony. Zijn laatste release stamt alweer uit 2016, toen de zanger een kerstalbum uitbracht. Wel bracht R. Kelly in eigen beheer enkele losse tracks uit, vermoedelijk met instemming van Sony. Onlangs kondigde de zanger nog een nieuw album aan.

Het nieuws komt in een turbulente tijd voor R. Kelly. Sinds er een documentaire verscheen waarin verschillende vrouwen hem betichten van seksueel misbruik, nemen steeds meer mensen afstand van hem. Onder anderen Lady Gaga en Céline Dion lieten nummers die ze maakten met R. Kelly van internet halen. Afgelopen week werd bekend dat tegen hem een strafrechtelijk onderzoek loopt.