×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Songfestivalwinnares Loreen probeert weer mee te doen

30.11.2016 -

De Zweedse Loreen, die in 2012 het Eurovisiesongfestival won met Euphoria, gaat het opnieuw proberen. Ze is een van de deelnemers van het nationale songfestival van Zweden. Ze heeft zich ingeschreven met het nummer Statements. Ook songfestivalwinnares Charlotte Perrelli is een van de kandidaten.


De Zweedse Charlotte Perrelli won in 1999 het Eurovisiesongfestival. Toen ze in 2008 opnieuw meedeed, bleef ze steken in de onderste regionen. Dit jaar probeert ze het tijdens de nationale voorronde met het Zweedstalige nummer Mitt liv.

Een andere songfestivalveteraan die meedoet aan de Zweedse voorronde is Roger Pontare, die Zweden vertegenwoordigde in 1994 en 2000. Ook Krista Siegfrids, die het in 2013 opnam tegen Anouk, is weer van de partij. Krista Siegfrids baarde drie jaar geleden op het Europese podium in Malmö opzien door aan het einde van haar lied een van de danseressen te zoenen.

De Zweedse bijdrage voor het Eurovisiesongfestival wordt volgens jaarlijkse traditie gekozen via Melodifestivalen, die uit vier voorrondes bestaat.