×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Songfestivalcommissie meldt zich in Maastricht

Songfestivalcommissie meldt zich in Maastricht
17.07.2019 -

Maastricht mag zich woensdag bewijzen als ideale songfestivalstad. De stad krijgt bezoek van de selectiecommissie van NPO, AVROTROS en NOS.


Een dag na de bekendmaking dat alleen Rotterdam en Maastricht nog in de race zijn om het Eurovisiesongfestival in 2020 te organiseren begint de selectiecommissie al met werkbezoeken aan de twee kanshebbers. Woensdag wordt het MECC in Maastricht bezocht en donderdag gaat een delegatie naar Ahoy in Rotterdam, bevestigen woordvoerders van de evenementenlocaties.

De commissie wordt in Maastricht ontvangen door burgemeester Annemarie Penn-te Strake. Na het ontvangst gaan ze om de tafel met specialisten en wordt het bidbook in zijn geheel doorgenomen, laat Frank Mimpen, commercieel directeur van het MECC, weten. ‘Alles op technisch, operationeel en logistiek vlak wordt inhoudelijk besproken en we zullen eventuele vragen beantwoorden. Daarna volgt een rondleiding door het complex met de mogelijke locaties.’

Rotterdam zal de commissie donderdag met open armen ontvangen met een delegatie vanuit de gemeente en Ahoy. Of burgemeester Ahmed Aboutaleb daar ook bij is, is nog niet bekend.